CNV Hitte-index

CNV Hitte-index

17.28MB

Virus Free No Ads

100+
Downloads
3.5
Reviews
DOWNLOAD
Werken in zon en hitte brengt risico's met zich mee. Niet alleen het risico dat je verbrandt; je kunt ook oververhit raken, uitdrogen of een hitteberoerte krijgen. Sommige mensen lopen door hun gezondheid ook meer risico dan anderen. Waar liggen de grenzen? En waar kun je zelf op letten? De hitte-index app van CNV Vakmensen geeft advies.

De hitte-index app meet hoe warm het is op de plek waar jij werkt. De app toont zowel de actuele temperatuur als de hitte index, de luchtvochtigheid en de zonkracht. De meting kun je doorsturen, bijvoorbeeld naar een collega. Je ziet in de app ook een overzicht van de temperaturen in het hele land. Push-notificaties waarschuwen je bij hoge temperaturen.

Wanneer is het te warm?

Er zijn geen wettelijke normen over wanneer het te warm is om te werken. Alleen de cao voor dakdekkers heeft hier afspraken over. Dat betekent dat je dus ook zelf moet opletten en zo nodig maatregelen moet nemen. De hitte-index app kan je hierbij helpen.

Hitte-index

De hitte-index app geeft aan welk risico je loopt. Hoe hoger de hitte-index, hoe hoger het risico. Het gaat hierbij niet alleen om de temperatuur, maar ook om de luchtvochtigheid. Bij een hogere luchtvochtigheid voelt een bepaalde temperatuur al snel minder prettig. De hitte-index wordt bepaald met de temperatuur in de schaduw. Als je in de volle zon werkt, kun je er 10 graden bij optellen.

Let ook op de zonkracht

De hitte-index zegt niets over de zonkracht. Houd er rekening mee dat de zon erg sterk kan zijn, ook op dagen dat het niet zo warm is. Op het midden van de dag is de zon op zijn sterkst. De hoogste temperatuur worden vaak pas in de tweede helft van de middag bereikt.
Share by

Information

 • Version

  0.0.3

 • Updated

  2017-08-10 07:34:32

 • Developer

  CNV Vakmensen

 • Compatbility

  Android 2.3+

 • Category

  Weather

 • Source

  Google Play

Keywords

Previous Versions

Recommend

Similar to CNV Hitte-index

More from developer

Related Collections

Related Searches

MORE
Free Games & Apps
The best app store
DOWNLOAD