Бъди Човек

Бъди Човек

9.69MB

Virus Free No Ads

100+
Downloads
5.0
Reviews
DOWNLOAD
Здравейте приятели,
Здравейте хора с големи сърца,
Организираме ден в подкрепа на българския пенсионер, демонстрация на уважение и съпричастност към тежката им съдба.
Само за първите 48 часа от създаването на събитието имаме над 3 600 човека, присъединили се към него!

**************** ЗА ИДЕЯТА *****************

1. КАКВО?
Организира се ден, в който да се ДАРИ топла и вкусна вечеря или просто от сърце да се напазаруват и дарят най-необходимите продути за един възрастен човек в нужда.

2. КОГА?
21 декември 2014 – само няколко дни преди Коледа, когато всички трябва да покажат добрина, за да се организира една масова приятна изненада.
4. КАК СЕ ПРОЦЕДИРА?

Според проведените анкети и мнения, 70% от участващите в инициативата познават бедни пенсионери, на които биха искали да помогнат. Поговорете с тях, вижте от какво имат нужда. Напазрувайте им най-необходмото като пакет храна ( например: брашно; олио; захар; консерви или бркани с - грах, зелен боб, домати; пиле; леща;боб; ориз и др. ), добавете при възможност една топла вечеря . Направете вашата изненада на 21.12 . Посетете ги в дома им, занесете им даровете, поговорете с тях.
Според 60% от анкеттираните възрастни хора, най-приятната им изненада би била някой да се поинтересува от тях, да ги попита „ Как сте? Как живеете?„ .
Нека всеки посвети минутка внимание на възрастен човек!
- Не познавате такива? Пишете в групата на събитието от вашия град/село. Или в най-лошия случай - имате цял месец да намерите. Просто се огледайте пред супермаркета или пощата.
5. КОЙ ГО ОРГАНИЗИРА?
Всеки човек се самоорганизира. Според проучването на всеки 10 човека - 8 познават беден пенсионер в нужда. До 20.11 ще се създадат събития за всеки град, в който всички ще имате възможност да се групирате и заедно да направим 21 декември в ден , почитащ пенсионерите в нужда.
- Не забравяйте да пробвате контакт с местните супермаркети и фирми вносители или производили, за подкрепа. Винаги биха ви дали отстъпка за такава инициатива.

6. ИМА ЛИ ФИНАНСИРАНЕ?
Няма финансиране. Всеки сам финансира своята инициатива. Който желае и има възможност, може да помогне на един или повече хора. На местно ниво, може да се организира локално събиране на средства и доброволци да раздадат храна от името на заети хора – дарители.

7. ЗАЩО САМО КЪМ ПЕНСИОНЕРИТЕ?
Таргет групата ще бъдат крайно нуждаещите се български пенсионери. Представете си какво е да оцеляваш едва със 155 лева на месец. Те са крайно недостатъчни в декемврийския месец и този жест на толерантност и уважение към възрастните е въпрос на лична отговорност.

8. ЗАЩО В ЕДИН ДЕН И КЪДЕ ?
Идеята е да се направи в цяла България в един ден и всички да спазят една дата и сроден тип на събитието. Има ден на детето, ден на жената... но няма ден на българския пенсионер.
ЗАЩО НЕ? Искаме да покажем уважение и признателност. Ние сме хора и имаме добри сърца, мислим, че трябва всички да се подкрепяме взаимно за по-добър живот в България.

9. КОЙ НЕ МОЖЕ ДА УЧАСТВА?
МОЛИМ, нито една политическа партия да не участва!
Няма как да позволим едно такова истинско, благородно събитие да се превърне в безплатен ПР на политици. Всеки който участва, участва като индивид и гражданин, по собствена преценка, и напълно БЕЗКОРИСТНО.

10. ЗАЩО НЯМА ФИНАНСИРАНЕ И ДАРЕНИЯ?
Няма да можем само за месец да направим цялата структурна организация на действащите лица, да систематизираме дарените финансови средства, да закупим тонове продукти и да ги раздадем на всеки един /става дума за няколко десетки хиляди пакета и огромната им логистика из цялата страна/. Както и за да не се занимаваме ние с пари, получаването, разпределянето и отчитането им, решихме, че ще е най-добре, поне за това наше първо /но не последно/ дело, нещата да се децентрализират.

Share by

Information

 • Version

  1.3

 • Updated

  2017-02-05 06:34:30

 • Developer

  Blago.k86

 • Compatbility

  Android 2.3+

 • Category

  Social

 • Source

  Google Play

Keywords

Previous Versions

Recommend

Similar to Бъди Човек

More from developer

Related Collections

Related Searches

MORE
Free Games & Apps
The best app store
DOWNLOAD